Notícies de Cunit

La Candidatura d’Unitat Popular de Cunit ha presentat les cinc persones que encapçalaran la llista a les properes eleccions municipals del mes de maig i assegura que és l’única alternativa a la resta de partits polítics presents al consistori. L’equip està format per l’Emma Pelegrín, la Gemma Ortiz, el Plàcid Rosaleny, la Lurdes Maneu i el Jesús Vallejo. La Ruth Sunyol, cap de llista a les passades eleccions municipals, ocuparà enguany la posició número 6.

La CUP assenyala que el govern de Cunit, format per Impulsem-Junts, PSC i els socis d’En Comú Podem, fa recaure la responsabilitat de la protecció del medi ambient al municipi exclusivament en els actes de les persones individuals, i ho ha portat a l’extrem amb la creació d’una unitat de “policia verda” per “vetllar per la protecció del medi ambient”.

Militants de la CUP de Cunit es van personar el passat 30 d’agost davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya per entregar una sèrie de documents que demostraven l’existència d’irregularitats en el contracte del servei de recollida de residus sòlids urbans que l’Ajuntament de Cunit va adjudicar, sota mandat de Dolors Carreras (PSC), a CESPA l’any 2002 i que continua vigent fins al 31 de desembre de 2022 després de diverses modificacions.

Sectors a revisió PDU

La CUP celebra que Cunit s’hagi inclòs en la revisió que durà a terme la Generalitat del planejament de 41 municipis del litoral català. L’objectiu d’aquesta revisió és identificar tots aquells àmbits on encara s’hi pot construir i replantejar-los d’acord amb criteris moderns de sostenibilitat. A Cunit, aquest Pla Director Urbanístic de la Generalitat, afectarà gairebé 700.000m2 (69,51 hectàrees) de sòl urbanitzable no urbanitzat afectant concretament els dos sectors de la Plana del Castell i els sectors de Miramar, La Pedrera- Masies de Cunit, Cal Santó, el Càmping i Cunit Sud.

Militants de la CUP de Cunit s’han personat aquest dilluns dia 30 d’agost davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya per entregar una sèrie de documentació que demostra l’existència d’irregularitats en la gestió de la concessió del servei de recollida de residus sòlids urbans, que l’Ajuntament de Cunit va adjudicar sota mandat de Dolors Carreras (PSC) a CESPA l’any 2002 i que es va prorrogar el mandat següent, també amb l’alcaldia de Carreras, de manera presumptament irregular generant un increment de 20 milions d’euros.

Bandera Negra per mala gestió ambiental a Cunit

Ecologistes en Acció ha concedit a Cunit una de les seves Banderes Negres 2021 per «la destrucció de la malmesa costa» derivada de la irresponsabilitat de les administracions públiques, i insta a prendre mesures urgents per revertir la situació. Concretament, el “guardó” a Cunit ha estat concedit per motius urbanístics de mala praxi ambiental a la Plana del Castell.

Sector Sud 5 “Miramar” de Cunit

El model de poble que tenim a Cunit és el d’acatament i defensa del sacrosant Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Un POUM de l’any 2006, caduc i basat en el principi monotemàtic de creixement insostenible i sense mesura. Un Pla previ a la crisi iniciada l’any 2008 i que toca fons amb la pandèmia actual de la covid-19.

Aquí teniu el programa electoral de la Candidatura Capgirem Cunit CUP-Amunt.